New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Auto provision username and password
Author Message
kbrownlees Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #1
Auto provision username and password
Hello,

I am having trouble with my T28P not appearing to send the auto provisioning username and password with the request. Is there a set of conditions which must exist before it sends the password (ie must be using https?). And what format do I expect the username and password to be arriving in (ie basic auth header)?

Thank you!
08-12-2014 06:42 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 22
Post: #2
RE: Auto provision username and password
Pleaes let's know which version of your T28 is ,yealink latest version is 2.72.0.75 which you can download from Yealink website.
http://www.yealink.com/SupportDownloadfi...4&flag=142

normally if your provisioning server need user name and password to authenticate and you configure the user name and password in the phone, the phone will send the user name and password.
for example , your provisioning server is 10.2.1.199, the user name is wxh, pw is 2333,
you can configure the auto provisioning server url with http://wxh:233@10.2.1.199
or you can configure the user name for example wxh in the User Name and the password 233 in the password under Auto Provision->
Settings page.
please test and let us know if any question.
08-13-2014 07:30 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
kbrownlees Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #3
RE: Auto provision username and password
Thank you for your reply!

I am using version 2.72.0.75.

Have tried both http, https, username and password in the url and username / password set in the web interface but none of them seems to actually send anything useful.

When I have the Server URL as https://user:pass@192.168.3.50 I get the following log:

Code:
Aug 14 02:20:15 AUTP[941]: AUTP<6+info  > type = https,hostname = 192.168.3.50, username = user, psw = ******, port = -1
Aug 14 02:20:15 AUTP[941]: AUTP<6+info  > strCommName = [y000000000000.cfg]
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<5+notice> URL : https://192.168.3.50/y000000000000.cfg
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: DCMN<6+info  > Connecting 192.168.3.50:443
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: DCMN<6+info  > Connecting IP = 192.168.3.50, Port = 443
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<6+info  > Request Line: GET /y000000000000.cfg HTTP/1.1^M
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<6+info  > Host: 192.168.3.50
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<6+info  > User-Agent: Yealink SIP-T28P 2.72.0.75 00:15:65:4e:e6:47
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<6+info  > process response

And I have confirmed using wireshark that the username and pass is not being sent.

Any ideas?
08-14-2014 10:28 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Wilson_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 171
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #4
RE: Auto provision username and password
Please try another method to auto provision.
Acess to web GUI->Auto Provision->username:password. Add your username and password in the field. Like below picture.
[Image: attachment.php?aid=940]

thanks


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
(This post was last modified: 08-26-2014 03:41 PM by Wilson_Yealink.)
08-26-2014 03:39 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
kbrownlees Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #5
RE: Auto provision username and password
I have already tried placing the username and password in the boxes provided, it has the same effect as placing it in the url. The log contains the correct username with a password of '****' but nothing ends up in the actual http request.
08-27-2014 05:01 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Wilson_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 171
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #6
RE: Auto provision username and password
If you can see these infor in the log, it means that the phone had done http request to your server. So please check your HTTP server firstly.
1.please entry the URL into the browser address field and press ENTER button to confrim this URL whether can work or not.
2.If you confirm your URL is correct and can work, delete the username and password in your HTTP server and try again to confirm your server is OK.
(This post was last modified: 09-01-2014 11:19 AM by Wilson_Yealink.)
09-01-2014 11:18 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
dunhill Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #7
RE: Auto provision username and password
Another great feature fail of V72, factory default it
use string http://username:password@serveraddres
then fill username and password again
i had the same issue
11-20-2014 06:10 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Factory Reset via Provision Andrews1 3 1,095 07-02-2019 03:09 PM
Last Post: Fraukas2
  Auto provisioning seams to be (partly) broken in version 83 for T46G HaraldL 2 1,545 07-02-2019 03:04 PM
Last Post: Fraukas2
  Change admin password by using Device Management Platform 1.0.0.25 Bertin 6 3,837 05-14-2019 01:45 PM
Last Post: joegellen20
Lightbulb Auto provision firmware ... Yuriy Y. 1 832 04-26-2019 05:40 AM
Last Post: Yuriy Y.
  T22P always auto restart jamess2007 2 959 03-13-2019 11:49 AM
Last Post: Langveldt
  Firewall Settings for Auto Provisioning ChristophWHAT 2 1,384 02-04-2019 12:47 PM
Last Post: ChristophWHAT
  Bulk Manual config Tx Series ( With Server URL, Username & Password ) stéphane 2 1,016 01-28-2019 04:01 PM
Last Post: jolouis
  Auto Provisioning Hangs Rus 1 1,222 10-17-2018 11:06 AM
Last Post: Rus
  Auto provisioning file names shane.caznet 1 1,501 10-12-2018 02:56 PM
Last Post: jolouis
  Auto-Provision Firmware Rus 0 1,086 08-24-2018 11:07 AM
Last Post: Rus

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication