[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Auto provision username and password
Author Message
kbrownlees Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #1
Auto provision username and password
Hello,

I am having trouble with my T28P not appearing to send the auto provisioning username and password with the request. Is there a set of conditions which must exist before it sends the password (ie must be using https?). And what format do I expect the username and password to be arriving in (ie basic auth header)?

Thank you!
08-12-2014 06:42 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,683
Joined: Dec 2012
Reputation: 25
Post: #2
RE: Auto provision username and password
Pleaes let's know which version of your T28 is ,yealink latest version is 2.72.0.75 which you can download from Yealink website.
http://www.yealink.com/SupportDownloadfi...4&flag=142

normally if your provisioning server need user name and password to authenticate and you configure the user name and password in the phone, the phone will send the user name and password.
for example , your provisioning server is 10.2.1.199, the user name is wxh, pw is 2333,
you can configure the auto provisioning server url with http://wxh:233@10.2.1.199
or you can configure the user name for example wxh in the User Name and the password 233 in the password under Auto Provision->
Settings page.
please test and let us know if any question.
08-13-2014 07:30 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
kbrownlees Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #3
RE: Auto provision username and password
Thank you for your reply!

I am using version 2.72.0.75.

Have tried both http, https, username and password in the url and username / password set in the web interface but none of them seems to actually send anything useful.

When I have the Server URL as https://user:pass@192.168.3.50 I get the following log:

Code:
Aug 14 02:20:15 AUTP[941]: AUTP<6+info  > type = https,hostname = 192.168.3.50, username = user, psw = ******, port = -1
Aug 14 02:20:15 AUTP[941]: AUTP<6+info  > strCommName = [y000000000000.cfg]
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<5+notice> URL : https://192.168.3.50/y000000000000.cfg
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: DCMN<6+info  > Connecting 192.168.3.50:443
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: DCMN<6+info  > Connecting IP = 192.168.3.50, Port = 443
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<6+info  > Request Line: GET /y000000000000.cfg HTTP/1.1^M
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<6+info  > Host: 192.168.3.50
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<6+info  > User-Agent: Yealink SIP-T28P 2.72.0.75 00:15:65:4e:e6:47
Aug 14 02:20:15 LIBD[941]: HTTP<6+info  > process response

And I have confirmed using wireshark that the username and pass is not being sent.

Any ideas?
08-14-2014 10:28 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Wilson_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 171
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #4
RE: Auto provision username and password
Please try another method to auto provision.
Acess to web GUI->Auto Provision->username:password. Add your username and password in the field. Like below picture.
[Image: attachment.php?aid=940]

thanks


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
(This post was last modified: 08-26-2014 03:41 PM by Wilson_Yealink.)
08-26-2014 03:39 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
kbrownlees Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #5
RE: Auto provision username and password
I have already tried placing the username and password in the boxes provided, it has the same effect as placing it in the url. The log contains the correct username with a password of '****' but nothing ends up in the actual http request.
08-27-2014 05:01 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Wilson_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 171
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #6
RE: Auto provision username and password
If you can see these infor in the log, it means that the phone had done http request to your server. So please check your HTTP server firstly.
1.please entry the URL into the browser address field and press ENTER button to confrim this URL whether can work or not.
2.If you confirm your URL is correct and can work, delete the username and password in your HTTP server and try again to confirm your server is OK.
(This post was last modified: 09-01-2014 11:19 AM by Wilson_Yealink.)
09-01-2014 11:18 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
dunhill Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #7
RE: Auto provision username and password
Another great feature fail of V72, factory default it
use string http://username:password@serveraddres
then fill username and password again
i had the same issue
11-20-2014 06:10 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
mbole Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Oct 2021
Reputation: 0
Post: #8
RE: Auto provision username and password
On the 1st GET request the credentials aren't sent. Your web server should reply with "401 Unauthorized", the phone will then make a 2nd GET request with the credentials. You should see this in the logs:

Aug 23 15:09:32 LIBD[347]: HTTP<6+info > Request Line: GET /y000000000004.cfg HTTP/1.1^M
Aug 23 15:09:32 LIBD[347]: HTTP<6+info > Host: 192.168.1.7:7999
Aug 23 15:09:32 LIBD[347]: HTTP<6+info > User-Agent: Yealink SIP-T26P 6.73.193.50 00:14:23:13:f0:ae
Aug 23 15:09:32 LIBD[347]: HTTP<6+info > process response
Aug 23 15:09:32 LIBD[347]: HTTP<5+notice> response code: 401
08-23-2022 11:16 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Auto Provision Wall Paper Stopped Working TRP Tech 5 8,787 02-19-2024 12:02 AM
Last Post: jamesalan
Smile W73P dect phone not allowing to auto-provision as different extension Andi_Dee 2 912 02-05-2024 12:49 PM
Last Post: bekean
  How to disable Voicemail from .cfg in auto provisioning file? boniakowski 2 1,141 09-19-2023 12:03 AM
Last Post: boniakowski
  VPN Changes Do Not Get Auto-Provisioned joe1st 3 2,467 08-08-2023 12:35 AM
Last Post: cecilberge
Wink Auto Provsioning EOL products and devices that do dont have recent firmware releases GalacticSolutions 3 5,451 04-12-2023 05:32 PM
Last Post: aaronmedina
  Yealink T54W Auto Provision not working h.cmc 1 3,321 12-09-2022 08:31 PM
Last Post: complex1
  Need help auto provisioning a phone with Nextiva service. LittleDogTech 3 4,538 08-30-2022 06:28 PM
Last Post: complex1
Question "Trusted Certificates" and auto provisioning jobst 3 5,793 06-15-2022 11:00 AM
Last Post: dbonnell
  DO NOT Provision / Update Firmware looker44 2 7,212 08-17-2021 04:44 AM
Last Post: looker44
  Step by Step for Auto Provisioning nguyenp 2 9,502 08-06-2021 04:27 PM
Last Post: Phil2021

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication