[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
Author Message
acantho Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #1
Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
Hello all,
I'm testing the Broadsoft ACD syncronization using T46G and T41P.

I configured both the phones following the guide "Quick_Setup_ACD_on_Yealink_IPPhoneswith_Broadsoft_UC_ONE_V1.0.pdf" and I can get the "Login" button on a programmable key of both phones, but no "Available/Unavailable" button, as described in the guide.

Using wireshark, we can see the SUBSCRIBE msg sent to the AS when we press the Login button (and the corresponding 200 OK sent back by the AS) and on the Broadsoft platform the user goes in the "Sign-In" status, but since we're not able to declare the user "Available", we can get no incoming call from the call center (FYI, the "Sign-In" status means the operator is present but still not ready to receive calls)

Did anyone have the same problem?
Does anyone know how we can get the Available//Unavailable button on the programmable key?

Here's an extract from the MAC-oriented config file:

account.1.sip_server_type = 2
account.1.acd.enable = 1
account.1.acd.available = 1
account.1.acd.unavailable_reason_enable = 1
account.1.acd.initial_state = 1

We're testing the fw 28.71.193.8 for T46G and 36.71.193.7 for T41P.

Thanks!
04-22-2014 05:15 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #2
RE: Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
Please go to webpage->Features->ACD, then enable "ACD Auto Available".
Do you reset to factory and test again?
What is the lable of softkeys when you sign-in?
04-23-2014 11:42 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
acantho Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
(04-23-2014 11:42 AM)Yealink Support Wrote:  Please go to webpage->Features->ACD, then enable "ACD Auto Available".
Do you reset to factory and test again?
What is the lable of softkeys when you sign-in?

The ACD Auto Available feature was already enabled and I've tried a couple of times to reset to factory and start again from scartch, but nothing changed.

I've attached a cap file of the SUBSCRIBE msg sent by the T46G phone when the ACD Login button is pressed, but the point is that on Broadsoft AS, the ACD status of the user line becomes "Sing-In" and not "Available", so no incoming call is passed to the operator.
On the other side, after pressing the Login button, there's no change on the softkey labels, even if the sing-in procedure succedes.

Thanks!


Attached File(s)
.pcap  T46G__ACD-Login__20140423.pcap (Size: 1.6 KB / Downloads: 10)
04-23-2014 10:26 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #4
RE: Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
Sorry. In order to do more troubleshootings, please supply syslog level 6, config.bin and pcap to your distributor.

How to Get the Correct Syslog, Config.bin and Trace

They can help to submit to the corresponding technical specialist.
04-24-2014 07:42 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #5
RE: Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
What is the version of your broadsoft?
04-26-2014 11:53 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
acantho Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #6
RE: Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
(04-26-2014 11:53 AM)Yealink Support Wrote:  What is the version of your broadsoft?

It's BroadWorks Rel. 19sp1: do you know of any issue with this Broadworks release?

Thanks
04-28-2014 03:43 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #7
RE: Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
We will update CPE-kits after the May Day holiday. Please
04-28-2014 05:15 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #8
RE: Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
Can you send your CPEkit of T46G and T41P for me?
04-28-2014 05:28 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
acantho Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #9
RE: Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
(04-28-2014 05:28 PM)Yealink Support Wrote:  Can you send your CPEkit of T46G and T41P for me?

Please, find attached the exported CPEKits for T46G and T41P we're currently using on our Broadsoft platform.

Thanks


Attached File(s)
.zip  Yealink-T46G.DTAF.zip (Size: 79.36 KB / Downloads: 12)
.zip  TEST__Yealink-T41P.DTAF.zip (Size: 7.33 MB / Downloads: 5)
04-28-2014 06:19 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #10
RE: Broadsoft ACD feature with Yealink T4x
Sorry. I can't find wrong parameter in your CPEkits. Please supply syslog level 6, config.bin and pcap to your distributor.

They can help to submit to the corresponding technical specialist.
05-03-2014 11:05 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Yealink T48s Firmware update failed dangmoss 2 2,222 02-19-2022 03:09 AM
Last Post: dangmoss
  Yealink T42S and T42G Phone stuck at Welcome Pierre06 7 4,303 01-10-2022 11:36 PM
Last Post: Pierre06
  Yealink T42G Phone stuck at Welcome LFC 8 19,150 11-18-2021 11:20 PM
Last Post: Pierre06
  NAP over Yealink T46 - not working Bernhard77 0 1,293 11-16-2021 09:15 PM
Last Post: Bernhard77
  SIP account on the Yealink T46U suddenly Not Registered kmsfn 0 1,299 10-26-2021 04:44 PM
Last Post: kmsfn
  Yealink, provisioning and Sophos firewall UCUC 4 3,771 10-07-2021 10:06 PM
Last Post: complex1
  Feature Request T46G - Return to page 1 imfloridaguy 4 8,401 08-30-2021 12:34 AM
Last Post: eric@hudsonvalleygeek.com
  T41P Yealink phone wants to talk to the Verizon mother ship nestman 1 2,949 06-14-2021 05:00 PM
Last Post: complex1
  Yealink T40G Requests DHCP even though it has a static IP address DcData_Support 1 2,530 04-30-2021 01:53 AM
Last Post: complex1
  yealink t46g Ssl VPN sarajennifer 0 2,260 03-11-2021 02:41 PM
Last Post: sarajennifer

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication