New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DHCPREQUEST
Author Message
ttbcn Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #1
DHCPREQUEST
Hi,

I've encountered a problem with DCHP renewals in my setup.

I've setted-up a VPN that relays DHCP requests to our DHCP server.

The phones installed at the remote office aren't resuscribing to the PBX. That's because the VPN endpoint doesn't relay the IP.

Searching the logs I've found that Firmwares newer than X.70.X.X doesn't send DHCPREQUEST command to the DHCP server, so that server doesn't reply with DHCPACK. But, that's extrange, at the local endpoint the phones renew correctly the IP.

So, for new firmware upgrades, could be possible to repair the DHCP process in order to our server receive the DHCPREQUEST before the leases end?

Best regards,

Oh, by the way, I've tested this situation with T-22P and T-26P Phones.
(This post was last modified: 04-03-2014 10:16 PM by ttbcn.)
04-03-2014 08:06 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 22
Post: #2
RE: DHCPREQUEST
Do your test compare network setting in the webpage between x.70.x.x and higher versions?
Do your DHCP have two gateways?
Do you disable LLDP and test again?
(This post was last modified: 04-09-2014 07:12 PM by Yealink Support.)
04-09-2014 07:10 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ttbcn Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #3
RE: DHCPREQUEST
(04-09-2014 07:10 PM)Yealink Support Wrote:  Do your test compare network setting in the webpage between x.70.x.x and higher versions?
Do your DHCP have two gateways?
Do you disable LLDP and test again?

- The network config is the same.
- No. Moreover, I've reverted the T-26P phones to the 6.61.X firmware (at the VPN endpoint) and rebuilt the config files and DHCPREQUEST commands now are shown in the DHCP server logs.
- I've disabled LLDP in my test phone. I'll let you know how it goes.
04-23-2014 02:46 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ttbcn Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #4
RE: DHCPREQUEST
Sorry, but I haven't succeeded.

The test phone are also not sending DHCPREQUEST without LLDP.
04-25-2014 08:14 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 22
Post: #5
RE: DHCPREQUEST
I think you should supply syslog level 6, config.bin and pcap to your distributor.How to Get the Correct Syslog, Config.bin and Trace
They can supply local technical help for you.
04-25-2014 08:41 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication