[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W52P LDAP or Remote Phonebook
Author Message
Patrick9 Offline
Junior Member
**

Posts: 2
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #1
W52P LDAP or Remote Phonebook
Hi
I have new a Yealink W52P.
But it is described in http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=232 that LDAP should be available, but it isn't.
I have firmware:
Base: 25.73.0.40
Handset 26.73.0.11

Nevertheless I tried to use Remote Phonebook, but I always get a "Connect Error!" message on the handset when selecting the phonebook. The xml has the following format:
<YealinkIPPhoneBook>
<Title>Yealink</Title>
<Menu Name="qwe">
<Unit Name="Patrick9" default_photo="Resource:" Phone3="+4144xxxxxxx" Phone2="+4179xxxxxxx" Phone1=""/>
</Menu>
</YealinkIPPhoneBook>

And once more:
I prefer to use LDAP and I'm surprised that this is not available as mentioned in other posts too.

Thanks
Patrick
01-16-2016 05:33 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
mkeuter Offline
Asterisk Integrator
***

Posts: 82
Joined: Jul 2013
Reputation: 3
Post: #2
RE: W52P LDAP or Remote Phonebook
@ Patrick9:

Look at this thread:
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=544

At the end I referenced some scripts that can be used as a Remote Phonebook with an OpenLDAP server.

Michael

http://www.mksolutions.info
01-18-2016 09:08 PM
Visit this user's website Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Patrick9 Offline
Junior Member
**

Posts: 2
Joined: Jan 2016
Reputation: 0
Post: #3
RE: W52P LDAP or Remote Phonebook
(01-18-2016 09:08 PM)mkeuter Wrote:  @ Patrick9:

Look at this thread:
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=544

At the end I referenced some scripts that can be used as a Remote Phonebook with an OpenLDAP server.

Thanks MIchael

But I still get this "Connect Error!" when I select them in the mobile. URL registration works always fine. For me it seems, that no format check is done with the registration...
Regards
Patrick
01-24-2016 12:12 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
mkeuter Offline
Asterisk Integrator
***

Posts: 82
Joined: Jul 2013
Reputation: 3
Post: #4
RE: W52P LDAP or Remote Phonebook
@ Patrick9:

Works fine on my W52P handsets:

RemoteURL: http://<IP-address>/phone-ldap-dir.php?type=yealink
Display Name: LDAP

Michael

http://www.mksolutions.info
01-26-2016 07:05 AM
Visit this user's website Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Stanner Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Apr 2016
Reputation: 0
Post: #5
RE: W52P LDAP or Remote Phonebook
I get a connect error too Patrick. Were you able to find a fix?
04-02-2016 03:58 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
mkeuter Offline
Asterisk Integrator
***

Posts: 82
Joined: Jul 2013
Reputation: 3
Post: #6
RE: W52P LDAP or Remote Phonebook
Just to be clear: The W52P does not support LDAP directly. The scripts I mentioned use the Remote Phonebook together with an LDAP server.
Yealink will be releasing a new W56P :

http://www.yealink.com/solution_info.asp...te_Id=1436

Michael

http://www.mksolutions.info
04-02-2016 08:04 PM
Visit this user's website Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
pk IT Solutions GmbH Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Apr 2016
Reputation: 0
Post: #7
RE: W52P LDAP or Remote Phonebook
Hello

I have found an other answer (in this Yealink Forum), that W52P will not get support for LDAP. But the next product release W56P should have.

I'm not sure, if you can use so many phone fields. My handset only supports 3 fields (if I create a new contact). That's name, phone1, phone2. If you use/download the XML template from the web UI, I can define much more fields... but on the phone I see/can use still only 2 phone numbers. It's very strange.

For a "new" phone such a address book/phone book is useless. Why this low Information limit exists?

Will by nice, if remote phonebook works. Perhaps some infos of the supported format will help.

I use the same firmware Version on base and on handset.

Regards
Pascal

Sorry, wrong thread format used (have see the answer after my answer)

Thanks for the link to the php script
(This post was last modified: 04-07-2016 05:21 AM by pk IT Solutions GmbH.)
04-07-2016 05:12 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  W52P Repeater RT10/rt20/RT30 schnell-yealink 3 4,948 04-20-2022 10:17 PM
Last Post: complex1
  W52P Firmware upgrade aunijaffer@gmail.com 5 6,972 09-07-2021 11:42 PM
Last Post: complex1
  W52P 2 handsets DAZZLING 1 4,348 06-01-2021 09:55 PM
Last Post: complex1
  W52P Openvpn with mikrotik info@quantiss.com 4 13,689 04-11-2021 06:25 AM
Last Post: Harms_Kubiak
  Is there no call history in web management panel in W52P? poznaniak 1 5,906 08-10-2020 12:49 PM
Last Post: complex1
  W52P factory reset without password ralph 1 7,221 04-02-2020 03:05 AM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  W52p Repair IPMATIKA-Bel 10 21,034 02-10-2020 10:30 PM
Last Post: RobertoDSM
  Action URI in W52P RRC_Support 1 6,133 10-22-2019 01:27 PM
Last Post: anonymous1664059072296
  W52P Sporadic behavior with auto answer csmith@ccexpert.net 2 11,108 09-27-2019 08:38 PM
Last Post: justingoldberg
  W52P Dect Interface "Settings" is missing ? CHRIYEA 1 6,199 06-06-2019 08:58 AM
Last Post: complex1

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication