New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Record Button doesn't work with FreePBX
Author Message
avayax Offline
Member
***

Posts: 106
Joined: Mar 2015
Reputation: 1
Post: #1
Record Button doesn't work with FreePBX
I would like to get the record button to work with my FreePBX system. Using Yealink T23G.
Yealink sends a SIP notify of Record: ON, but FreePBX is no longer accepting that.
Could you get this patched?

Below is what the developers of FreePBX say about this:

The SIP Notify of 'Record: on' requires that the feature code is called 'automon', and we no longer use that (we use our own, smarter, recording monitor, and the name 'automon' is the old one)
http://lists.digium.com/pipermail/asteri...12871.html
12-02-2015 08:23 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Karl_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 673
Joined: Apr 2015
Reputation: 3
Post: #2
RE: Record Button doesn't work with FreePBX
Hi,

Normally, there are 2 main methods to trigger a recording on a certain server. We call them record and URL record. Record is for the IP phone to send the server a SIP INFO message containing a specific header. URL record is for the IP phone to send the server an HTTP GET message containing a specific URL. The server processes these messages and decides to start or stop a recording.

You can contact with FreePBX to check what method do they use? Yealink phone only support the two method above.
12-02-2015 05:12 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
avayax Offline
Member
***

Posts: 106
Joined: Mar 2015
Reputation: 1
Post: #3
RE: Record Button doesn't work with FreePBX
FreePBX uses the SIP INFO message.
Unfortunately they have made a simple name change for the recording feature and now it is not working anymore.

They say it is a third party issue and I should talk to Yealink about that. I hope you can fix that.
12-03-2015 02:15 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Karl_Yealink Offline
Super Moderator
******

Posts: 673
Joined: Apr 2015
Reputation: 3
Post: #4
RE: Record Button doesn't work with FreePBX
Hi,

Please help us to get the pcap and syslog file for us, we can check something from them.
You can get more info from the link: http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=1319

BTW, would you please contact with your server provider to ask for the change log and pcap from the normally phone.
12-03-2015 04:25 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  BLF stop to work after undefined time on SIP-T29G econnet 1 524 06-30-2019 03:33 AM
Last Post: Jensen_Yealink
  Will the WiFI dongle work here? SimpleCom 3 876 02-01-2019 01:26 PM
Last Post: jolouis
  Yealink T46s Park button mhessels 8 1,876 01-31-2019 02:24 AM
Last Post: BobBluePackets
  Enable LED indicator when button pressed Dyna-Tech 0 706 11-07-2018 11:30 PM
Last Post: Dyna-Tech
  BUG - inbound hold/unhold/hangup not work via remote control for some accounts nSolvePaul 2 1,014 11-02-2018 03:10 PM
Last Post: nSolvePaul
  Yealink T23G openvpn pfsense freepbx one way audio Chen Kang 3 3,172 08-07-2017 01:20 AM
Last Post: Chen Kang
  T29G Conference Button Becomes Inactive gyegavian 3 2,985 06-22-2017 07:45 AM
Last Post: Jensen_Yealink
  Placed Calls menu doesn't show dialed number but calling party avayax 3 3,544 12-19-2016 02:34 AM
Last Post: Lucia_Yealink
  Yealink Login after integrating with FreePBX wingkchan 4 7,184 06-22-2016 08:29 PM
Last Post: jmoore
  BroadSoft SCA not work behind AudioCodes SBC after Yealink upgrade to V80 erictam 5 6,621 04-19-2016 03:09 PM
Last Post: Karl_Yealink

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication