[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
Author Message
chmars Offline
Junior Member
**

Posts: 11
Joined: Aug 2015
Reputation: 0
Post: #1
Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
I have the following issues with all our Yealink SIP clients:

If a call is received, the Caller ID is shown as expected, for example 1234567890.

If I go to the call history to make a ringback, however, the clients do not use 1234567890 but 1234567890@SIPserver. SIPServer can be the IP address of the SIP server in use, a host name is possible too. And calling 1234567890@SIPserver does not work since the system obviously expects a telephone number.

Is there some option in the configuration to change this behavior of Yealink SIP clients?
11-03-2015 03:52 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #2
RE: Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
Hello,

What's your phone model and firmware. Please upgrade phone to latest firmware and configure this option through provision:

features.redial_via_local_sip_server.enable = 1

Regards,
James
11-03-2015 04:08 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
chris_flexfone Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Nov 2015
Reputation: 0
Post: #3
RE: Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
I have the same problem - however the problem started with firmware 35.80.0.60 on T48G - i didn't see the issue before.

I have also tested 35.80.0.70 - but same problem.

I have tried "user=phone" in From header. I have also tried changing the cis_source to 5 and sending the number as RPID header. Same problem.

The phone keeps dialing number@domain from the SIPS URI when dialing back from history on an incomming or missed call...

This is a big issue for us, as all new T48G comes with the new version firmware - and whats worse, they cannot be downgraded!

This has caused us to remove the T48G temporarily from our order form...

UPDATE! I just tried features.redial_via_local_sip_server.enable = 1 and it works - the problem is solved - thanks.

How ever, this should be default behavior, and not something that must be changed for dialback to work (at least it has never been necessary before...)
(This post was last modified: 11-03-2015 08:56 PM by chris_flexfone.)
11-03-2015 08:40 PM
Find all posts by this user    like1    dislike0 Quote this message in a reply
chmars Offline
Junior Member
**

Posts: 11
Joined: Aug 2015
Reputation: 0
Post: #4
RE: Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
(11-03-2015 04:08 PM)Yealink_James Wrote:  What's your phone model and firmware. Please upgrade phone to latest firmware and configure this option through provision:

features.redial_via_local_sip_server.enable = 1

T42G with the latest firmware.

Is the option also available via the GUI?

Thanks anyway, issue resolved! Smile
(This post was last modified: 11-10-2015 01:52 AM by chmars.)
11-10-2015 01:52 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #5
RE: Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
Hello,

The option is not available in GUI now.
I will check why the behavior has been changed in new version with R&D.

Regards,
11-10-2015 06:16 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
chmars Offline
Junior Member
**

Posts: 11
Joined: Aug 2015
Reputation: 0
Post: #6
RE: Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
@James: Is there any chance that the feature will make it into the configuration GUI?
03-02-2016 03:04 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
baukevda Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Mar 2016
Reputation: 0
Post: #7
RE: Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
http://forum.yealink.com/forum/archive/i...11228.html
03-11-2016 06:38 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
PacketLoss Offline
Junior Member
**

Posts: 1
Joined: Mar 2016
Reputation: 0
Post: #8
RE: Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
I am experiencing this exact same issue, I can not return calls from history because the @sipserver being appended to the end of the number, but when I actually look at the history the number appears without the sip server address. I am using the T46G Firmware 28.80.0.70

*** Update *** Found an updated firmware, will see if that gives me the magical option I have been missing.

Thanks
(This post was last modified: 03-18-2016 06:09 AM by PacketLoss.)
03-18-2016 05:53 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Davedog Offline
Junior Member
**

Posts: 8
Joined: Jul 2014
Reputation: 0
Post: #9
RE: Ringback not possible due to SIP server in 'telephone number'?
(11-03-2015 03:52 PM)chmars Wrote:  I have the following issues with all our Yealink SIP clients:

If a call is received, the Caller ID is shown as expected, for example 1234567890.

If I go to the call history to make a ringback, however, the clients do not use 1234567890 but 1234567890@SIPserver. SIPServer can be the IP address of the SIP server in use, a host name is possible too. And calling 1234567890@SIPserver does not work since the system obviously expects a telephone number.

Is there some option in the configuration to change this behavior of Yealink SIP clients?

Yes, redial via local sip server. I cannot believe this isn't set to default.

custom.features.redial_via_local_sip_server.enable = 1
03-23-2016 04:11 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Music On Hold Server URI metrocommunications 2 5,210 01-04-2022 01:27 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  Provision - Server URL port coltarushalo 1 1,993 08-21-2021 12:36 AM
Last Post: complex1
  BLF no longer works when recovered from Failover Server Neutro 3 5,513 06-23-2021 07:10 AM
Last Post: Neutro
  leading '1' is stripped off number in History jakthree 2 3,587 08-10-2020 10:58 PM
Last Post: jakthree
  T4x: Unable to upload server certificates: "The cert file already exists!" Fritz-EDV 2 4,338 06-12-2020 04:03 PM
Last Post: Fritz-EDV
  Ability to bypass number pad on T48 screen? celito 8 13,176 05-22-2020 03:08 PM
Last Post: cwatts@deltamodtech.com
  T41S units asking for last 5 digits of serial number then reseting to factory richard.vince 1 5,725 04-08-2020 08:16 AM
Last Post: complex1
  T46S: Outlook contacts are called to email instead of telephone number primator 0 2,700 02-14-2020 12:24 PM
Last Post: primator
  Skype for Business contact called by e-mail and not phone number primator 0 2,249 09-10-2019 02:08 PM
Last Post: primator
  T46S - call forward target (number) on display mikedonn 2 7,405 07-15-2019 02:43 PM
Last Post: mikedonn

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication