[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T46G - Bluetooth Headset Issue
Author Message
James_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 1,159
Joined: Aug 2014
Reputation: 8
Post: #41
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
We haven't done a test with this headset model. If phone can't detect it it should be a compatiblity issue.

Here is our compatible bluetooth headset list:
http://support.yealink.com/attachmentDow...224237.pdf

Regards,
James
(This post was last modified: 10-13-2015 10:44 PM by James_Yealink.)
10-13-2015 10:44 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
clicks Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Jan 2015
Reputation: 0
Post: #42
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
(10-13-2015 10:44 PM)Yealink_James Wrote:  We haven't done a test with this headset model. If phone can't detect it it should be a compatiblity issue.

Here is our compatible bluetooth headset list:
http://support.yealink.com/attachmentDow...224237.pdf

Regards,
James

Thank you very much. I gues you are talking about this: http://www.yealink.co.uk/files/Yealink_W...h_BT40.pdf

So we cant use it Sad
10-14-2015 04:04 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ipcsolutions Offline
Member
***

Posts: 55
Joined: Jun 2015
Reputation: 1
Post: #43
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
(04-08-2015 07:23 AM)SixFive7 Wrote:  Dear Yealink,

We are also running multiple setups with a T46G + BT40 + Voyager Legend. All firmware is up to date:

T46G: 28.73.0.50
Voyager Legend: 106

Still we find problems.

Most users only have a few calls an hour and experience no problems except for the need to re-pair every few days.

Some users however are part of our callcenter team. They experience heavy loads where the phone practically never stops ringing on multiple lines. In this scenario all headsets fail within the hour in one of three ways:

1>
Sometimes the customers suddenly hear a loud static forcing them to call back.

2>
Sometimes the headsets stop receiving or sending audio, forcing the user to disable and re-enable the headset.

3>
But mostly the headset goes into what we call ghost mode. In this mode the headset can be enabled (green light) on the phone, but the voyager legend does not report the connection. Also, if we go into the menu, we can see the pairing has disappeared. Putting the headset into pairing mode and trying to re-pair will not succeed until the phone is power cycled. On occasion we even need to hard-reset the phone. Luckily we have a provisioning server.

Plantronics is not taking blame and is refusing to RMA their headsets. In their defense, the headsets work flawlessly on other phones and bluetooth is supposed to be generic. Also we have used them on other phones for years without incident.

The problem seems related to the bluetooth stack of the T46G. Our experience has been that on all the v72 versions the BT40 was not recognized half of the time. When it was, many attempts were required to even get a device paired. Many different beta versions in the v72 series we tried resulted in better support for recognition of the BT40 adapter, but were riddled with other bugs and performance problems. Now that the v73 version is released we were hoping our problems would disappear as one ought to think enough development time had passed. However, except for a more stable recognition of the BT40 adapter, none of our problems with the Voyager Legend have been resolved. As a result we are on the brink of going for another solution and leave the T46G phones for a lengthy RMA procedure.
Yealink, when can we expect the problems around the BT40 adapter to be resolved? Or, if never, the compatibility matrix to be updated?

Your sincerely,
A somewhat frustrated customer

Yep Im now running 28.80.0.95 and Im still having problem 1> on both Sennheiser MB Pro and Jabra Evolve 65 headsets.
This is really starting to annoy me. Any updates Yealink?

Mike
08-23-2016 12:55 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
waynecollins Offline
Junior Member
**

Posts: 2
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #44
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
(08-23-2016 12:55 PM)ipcsolutions Wrote:  
(04-08-2015 07:23 AM)SixFive7 Wrote:  Dear Yealink,

We are also running multiple setups with a T46G + BT40 + Voyager Legend. All firmware is up to date:

T46G: 28.73.0.50
Voyager Legend: 106

Still we find problems.

Most users only have a few calls an hour and experience no problems except for the need to re-pair every few days.

Some users however are part of our callcenter team. They experience heavy loads where the phone practically never stops ringing on multiple lines. In this scenario all headsets fail within the hour in one of three ways:

1>
Sometimes the customers suddenly hear a loud static forcing them to call back.

2>
Sometimes the headsets stop receiving or sending audio, forcing the user to disable and re-enable the headset.

3>
But mostly the headset goes into what we call ghost mode. In this mode the headset can be enabled (green light) on the phone, but the voyager legend does not report the connection. Also, if we go into the menu, we can see the pairing has disappeared. Putting the headset into pairing mode and trying to re-pair will not succeed until the phone is power cycled. On occasion we even need to hard-reset the phone. Luckily we have a provisioning server.

Plantronics is not taking blame and is refusing to RMA their headsets. In their defense, the headsets work flawlessly on other phones and bluetooth is supposed to be generic. Also we have used them on other phones for years without incident.

The problem seems related to the bluetooth stack of the T46G. Our experience has been that on all the v72 versions the BT40 was not recognized half of the time. When it was, many attempts were required to even get a device paired. Many different beta versions in the v72 series we tried resulted in better support for recognition of the BT40 adapter, but were riddled with other bugs and performance problems. Now that the v73 version is released we were hoping our problems would disappear as one ought to think enough development time had passed. However, except for a more stable recognition of the BT40 adapter, none of our problems with the Voyager Legend have been resolved. As a result we are on the brink of going for another solution and leave the T46G phones for a lengthy RMA procedure.
Yealink, when can we expect the problems around the BT40 adapter to be resolved? Or, if never, the compatibility matrix to be updated?

Your sincerely,
A somewhat frustrated customer

Yep Im now running 28.80.0.95 and Im still having problem 1> on both Sennheiser MB Pro and Jabra Evolve 65 headsets.
This is really starting to annoy me. Any updates Yealink?

Mike

We had the same problem you describe. Particularly number 1. We were using Plantronics Legend CS. The battery died in this one so we switched to the standard Plantronics Legend and it has worked perfectly since. (3-4 months now)
08-23-2016 01:28 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ipcsolutions Offline
Member
***

Posts: 55
Joined: Jun 2015
Reputation: 1
Post: #45
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
(08-23-2016 01:28 PM)waynecollins Wrote:  
(08-23-2016 12:55 PM)ipcsolutions Wrote:  
(04-08-2015 07:23 AM)SixFive7 Wrote:  Dear Yealink,

We are also running multiple setups with a T46G + BT40 + Voyager Legend. All firmware is up to date:

T46G: 28.73.0.50
Voyager Legend: 106

Still we find problems.

Most users only have a few calls an hour and experience no problems except for the need to re-pair every few days.

Some users however are part of our callcenter team. They experience heavy loads where the phone practically never stops ringing on multiple lines. In this scenario all headsets fail within the hour in one of three ways:

1>
Sometimes the customers suddenly hear a loud static forcing them to call back.

2>
Sometimes the headsets stop receiving or sending audio, forcing the user to disable and re-enable the headset.

3>
But mostly the headset goes into what we call ghost mode. In this mode the headset can be enabled (green light) on the phone, but the voyager legend does not report the connection. Also, if we go into the menu, we can see the pairing has disappeared. Putting the headset into pairing mode and trying to re-pair will not succeed until the phone is power cycled. On occasion we even need to hard-reset the phone. Luckily we have a provisioning server.

Plantronics is not taking blame and is refusing to RMA their headsets. In their defense, the headsets work flawlessly on other phones and bluetooth is supposed to be generic. Also we have used them on other phones for years without incident.

The problem seems related to the bluetooth stack of the T46G. Our experience has been that on all the v72 versions the BT40 was not recognized half of the time. When it was, many attempts were required to even get a device paired. Many different beta versions in the v72 series we tried resulted in better support for recognition of the BT40 adapter, but were riddled with other bugs and performance problems. Now that the v73 version is released we were hoping our problems would disappear as one ought to think enough development time had passed. However, except for a more stable recognition of the BT40 adapter, none of our problems with the Voyager Legend have been resolved. As a result we are on the brink of going for another solution and leave the T46G phones for a lengthy RMA procedure.
Yealink, when can we expect the problems around the BT40 adapter to be resolved? Or, if never, the compatibility matrix to be updated?

Your sincerely,
A somewhat frustrated customer

Yep Im now running 28.80.0.95 and Im still having problem 1> on both Sennheiser MB Pro and Jabra Evolve 65 headsets.
This is really starting to annoy me. Any updates Yealink?

Mike

We had the same problem you describe. Particularly number 1. We were using Plantronics Legend CS. The battery died in this one so we switched to the standard Plantronics Legend and it has worked perfectly since. (3-4 months now)
Yes thanks although the Jabra Evolve 65 lasted about 2 months. Unfortunately in ear headsets are out of the question for most of my customers. I would like to know what causes this problem though and what we can do about it?

Thanks
Mike
08-23-2016 01:37 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
tcarter@teklinks.com Offline
Tim Carter
**

Posts: 5
Joined: Aug 2016
Reputation: 0
Post: #46
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
Was a resolution ever found for this?

I am having the same type of issue (#3) on T46 with a Jabra Style BT headset. It works for a day and then will not connect. Phones have to be rebooted for them to recognize the headsets again.

I am currently running version 28.73.193.50. The phones were running version 28.80.193.130 with the same issue. It is doing it on multiple phones using the same type of headset.

Phone = T46 28.73.193.50
Headset= Jabra Style

Any input would be appreciated! Customer is getting very frustrated with this.

Thanks,

Tim
11-22-2016 09:39 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
jrandels@okarthritis.com Offline
Trilaworks
**

Posts: 1
Joined: May 2015
Reputation: 0
Post: #47
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
Add me to this list too. We have about 80 x T46G running firmware 28.80.0.125. We had to completely stop using our Plantronics Voyager headsets. I was spending all day long re-pairing them to try and get rid of the static issue. They work well for a while, then all the sudden all the other person hears is loud solid static. We have tried several other models of Bluetooth headsets with the same end result. I'd really like a fix for this...
12-13-2016 04:14 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
ipcsolutions Offline
Member
***

Posts: 55
Joined: Jun 2015
Reputation: 1
Post: #48
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
I have stopped using Bluetooth now and just use DECT wireless headsets like the Sennheiser D10 Phone.
It would be nice if they fixed it though.

Thanks Mike
12-13-2016 05:13 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Jensen_Yealink Offline
Administrator
*******

Posts: 100
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Post: #49
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
Hi All,

regarding the loud static and lose connective, we now have some optimization on our new firmware V81, such as enhance the connectivity of BT40 and the headset. the latest V81 version will release this week, you can make a testing with them.
12-14-2016 09:04 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
nick.spannagel Offline
Junior Member
**

Posts: 11
Joined: Nov 2016
Reputation: 0
Post: #50
RE: T46G - Bluetooth Headset Issue
We are also having this issue with plantronics voyager headsets. There is a loud static sound on the receiving end and sometimes they just cant hear us. I have had a ticket in with Yealink for a few weeks. I've sent them all of the info and traces they've asked for and haven't got an answer back yet. I hope this gets fixed soon. I have other customers to deploy these to but I'm waiting for a fix.
(This post was last modified: 12-14-2016 04:25 PM by nick.spannagel.)
12-14-2016 04:21 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  T46S with Bluetooth and Wifi (BT40 and WF40) at the same time S10 1 385 12-16-2020 06:16 AM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  T42S Headset Button Hangup absoffthewake 1 1,378 11-13-2020 09:34 PM
Last Post: smuser
  OpenVPN issue with SIP/UDP fredoch 0 516 11-10-2020 03:47 PM
Last Post: fredoch
  Line Key6-10 Greyd Out - T46G redmondsau 0 389 10-02-2020 07:38 AM
Last Post: redmondsau
  UH36 Support in T46G jinto.antony 1 699 10-01-2020 04:58 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL
  T46G Redefine Hold Button - Ques briankelly63 39 63,272 09-29-2020 09:07 PM
Last Post: chrisduncansb
  Problems with bluetooth audio ccwtech 16 3,523 09-16-2020 07:20 PM
Last Post: complex1
  T46S/T46G show green icon (blf) although phones disconnected (Asterisk) jobst 0 439 09-16-2020 04:29 AM
Last Post: jobst
  Conference Bridge Issue with # TampaVoip 3 773 09-15-2020 05:20 PM
Last Post: complex1
  Wireless headset tweaks with T46s misterm72 1 882 08-16-2020 09:00 PM
Last Post: Yisroel_MongoTEL

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication