New Forum system requires email address which you used to apply for your account to replace your original username. Password stays the same.Please see this post for more details
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=40344

Yealink Test Club has been officially launched. Please visit post below to get detail information. Come and join us!
http://forum.yealink.com/forum/announcements.php?aid=18

We just had the YMCS online and we are also working on the features plan on the future versions, in this regard we are need to hear your voice about the YMCS.
Please visit : http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42322


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Provision of second sip server on an account.
Author Message
bsutton Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #1
Provision of second sip server on an account.
Using the M7 configuration file format I'm trying to work out how to set the second sip server for an account.
Unfortunately this doesn't appear to be documented and its not in any of the sample files.
Exporting the configuration doesn't help either as the export file contains the old M1/M2 file format.

So firstly what are the required settings?

Secondly can you please update the provisioning manual with the M7 settings. Its extremely frustrating trying to work out all the settings!!!

Thanks in advance.
Brett
12-04-2013 08:55 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 22
Post: #2
RE: Provision of second sip server on an account.
Hi Brett,

Sorry for the inconvenience.
The second sip server settings can be obtained in MAC.cfg in the auto provisioning file.
You can refer to the auto provisioning guide of each phone model.
Take T28 for example:
enter the yealink website->Support->IP Phone, http://www.yealink.com/SupportDownloadfi...4&flag=142
choose http://www.yealink.com/Upload/T2X/201311...soning.zip
12-04-2013 04:30 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
bsutton Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: Provision of second sip server on an account.
(12-04-2013 04:30 PM)Yealink Support Wrote:  Sorry for the inconvenience.
The second sip server settings can be obtained in MAC.cfg in the auto provisioning file.

So are you saying that I need to manually provision the setting on each handset?

I have over fourty phones to do and what happens if someone reboots the phone, is the setting lost after the phone goes through a second provisioning cycle?

<Colloquial reference>Not happy Jan!</Colloquial reference>

Can you please put in an enhancement request to have the 2nd sip server settings provisionable.

Can we have an eta on when we will see an updated provisioning manual for M7?

Brett
12-05-2013 05:36 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 22
Post: #4
RE: Provision of second sip server on an account.
Hi bsutton,

You can copy the second sip server syntax to your common.cfg and do a mass deploy.
We will update auto-provisioning user guide in these days.
(This post was last modified: 12-09-2013 05:06 PM by Yealink Support.)
12-09-2013 04:59 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
bsutton Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #5
RE: Provision of second sip server on an account.
(12-09-2013 04:59 PM)Yealink Support Wrote:  Hi bsutton,

You can copy the second sip server syntax to your common.cfg and do a mass deploy.
We will update auto-provisioning user guide in these days.

OK, sounds promising. The question then is what is the syntax for the second server?

I can't find it in the doco anywhere?
12-12-2013 06:51 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 22
Post: #6
RE: Provision of second sip server on an account.
Hi bsutton,

This second server just can be realized in V71.
Take T28 for example,
You can search "server Redundancy" in the admin guide from page 342 to 345.
http://www.yealink.com/Upload/T2X/201311...71_165.pdf

For more details, you can refer to the support module in yealink wesite.
(This post was last modified: 12-12-2013 11:27 AM by Yealink Support.)
12-12-2013 11:26 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
bsutton Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #7
RE: Provision of second sip server on an account.
So for the record I have made the following changes to my <mac>.cfg file (not the common.cfg but I'm guessing that will also work).

I removed the following lines:
account.1.sip_server_host = somesip.server.com.au
account.1.sip_server_port = 5060

And added the following new lines:
# Concurrent registration to both servers.
account.1.fallback.redundancy_type=0


account.1.sip_server.1.address =somesip.server.com.au
account.1.sip_server.1.port = 5060
account.1.sip_server.1.expires = 300
# try to fail back on every sip transaction, this could slow down calls?
account.1.sip_server.1.failback_mode = 0
account.1.sip_server.1.register_on_enable=1

account.1.sip_server.2.address = someothersip.server.com.au
account.1.sip_server.2.port = 5060
account.1.sip_server.3.expires = 300
# try to fail back on every sip transaction, this could slow down calls?
account.1.sip_server.2.failback_mode = 0
account.1.sip_server.2.register_on_enable=1

More testing required but this seems to be working.

Thanks for your assistance.
Brett
12-12-2013 02:40 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 22
Post: #8
RE: Provision of second sip server on an account.
Hi Brett,

Do you get the wrong syntax in "account.1.sip_server.3.expires = 300"?
12-12-2013 02:45 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  need complete list of yealink rps server IP's for firewall DanH 1 277 07-26-2019 07:00 AM
Last Post: Ted_Yealink
  Factory Reset via Provision Andrews1 3 943 07-02-2019 03:09 PM
Last Post: Fraukas2
Lightbulb Auto provision firmware ... Yuriy Y. 1 702 04-26-2019 05:40 AM
Last Post: Yuriy Y.
  T23G won't donwload y000000000044.cfg from Provisioning Server rsardinha 3 811 04-12-2019 06:13 PM
Last Post: rsardinha
  Bulk Manual config Tx Series ( With Server URL, Username & Password ) stéphane 2 937 01-28-2019 04:01 PM
Last Post: jolouis
  rps server is down jonathon@californiatelecom.com 4 1,286 01-18-2019 06:42 PM
Last Post: jolouis
  Ni file name in POST URLs [Was: How exactly are -local.cfg files POSTed to server ?] oliv 8 3,258 11-09-2018 01:58 PM
Last Post: jolouis
  Auto-Provision Firmware Rus 0 1,043 08-24-2018 11:07 AM
Last Post: Rus
  Autoprovisioning for SIP-T21 V.83 - common sip server name econnet 0 767 07-24-2018 03:58 PM
Last Post: econnet
  Auto Provision - first time with encrypting.. Gilb 14 16,877 06-21-2018 10:05 AM
Last Post: wanna

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication