[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Provision of second sip server on an account.
Author Message
bsutton Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #1
Provision of second sip server on an account.
Using the M7 configuration file format I'm trying to work out how to set the second sip server for an account.
Unfortunately this doesn't appear to be documented and its not in any of the sample files.
Exporting the configuration doesn't help either as the export file contains the old M1/M2 file format.

So firstly what are the required settings?

Secondly can you please update the provisioning manual with the M7 settings. Its extremely frustrating trying to work out all the settings!!!

Thanks in advance.
Brett
12-04-2013 08:55 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,683
Joined: Dec 2012
Reputation: 25
Post: #2
RE: Provision of second sip server on an account.
Hi Brett,

Sorry for the inconvenience.
The second sip server settings can be obtained in MAC.cfg in the auto provisioning file.
You can refer to the auto provisioning guide of each phone model.
Take T28 for example:
enter the yealink website->Support->IP Phone, http://www.yealink.com/SupportDownloadfi...4&flag=142
choose http://www.yealink.com/Upload/T2X/201311...soning.zip
12-04-2013 04:30 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
bsutton Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: Provision of second sip server on an account.
(12-04-2013 04:30 PM)Yealink Support Wrote:  Sorry for the inconvenience.
The second sip server settings can be obtained in MAC.cfg in the auto provisioning file.

So are you saying that I need to manually provision the setting on each handset?

I have over fourty phones to do and what happens if someone reboots the phone, is the setting lost after the phone goes through a second provisioning cycle?

<Colloquial reference>Not happy Jan!</Colloquial reference>

Can you please put in an enhancement request to have the 2nd sip server settings provisionable.

Can we have an eta on when we will see an updated provisioning manual for M7?

Brett
12-05-2013 05:36 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,683
Joined: Dec 2012
Reputation: 25
Post: #4
RE: Provision of second sip server on an account.
Hi bsutton,

You can copy the second sip server syntax to your common.cfg and do a mass deploy.
We will update auto-provisioning user guide in these days.
(This post was last modified: 12-09-2013 05:06 PM by Yealink Support.)
12-09-2013 04:59 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
bsutton Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #5
RE: Provision of second sip server on an account.
(12-09-2013 04:59 PM)Yealink Support Wrote:  Hi bsutton,

You can copy the second sip server syntax to your common.cfg and do a mass deploy.
We will update auto-provisioning user guide in these days.

OK, sounds promising. The question then is what is the syntax for the second server?

I can't find it in the doco anywhere?
12-12-2013 06:51 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,683
Joined: Dec 2012
Reputation: 25
Post: #6
RE: Provision of second sip server on an account.
Hi bsutton,

This second server just can be realized in V71.
Take T28 for example,
You can search "server Redundancy" in the admin guide from page 342 to 345.
http://www.yealink.com/Upload/T2X/201311...71_165.pdf

For more details, you can refer to the support module in yealink wesite.
(This post was last modified: 12-12-2013 11:27 AM by Yealink Support.)
12-12-2013 11:26 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
bsutton Offline
Junior Member
**

Posts: 10
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #7
RE: Provision of second sip server on an account.
So for the record I have made the following changes to my <mac>.cfg file (not the common.cfg but I'm guessing that will also work).

I removed the following lines:
account.1.sip_server_host = somesip.server.com.au
account.1.sip_server_port = 5060

And added the following new lines:
# Concurrent registration to both servers.
account.1.fallback.redundancy_type=0


account.1.sip_server.1.address =somesip.server.com.au
account.1.sip_server.1.port = 5060
account.1.sip_server.1.expires = 300
# try to fail back on every sip transaction, this could slow down calls?
account.1.sip_server.1.failback_mode = 0
account.1.sip_server.1.register_on_enable=1

account.1.sip_server.2.address = someothersip.server.com.au
account.1.sip_server.2.port = 5060
account.1.sip_server.3.expires = 300
# try to fail back on every sip transaction, this could slow down calls?
account.1.sip_server.2.failback_mode = 0
account.1.sip_server.2.register_on_enable=1

More testing required but this seems to be working.

Thanks for your assistance.
Brett
12-12-2013 02:40 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,683
Joined: Dec 2012
Reputation: 25
Post: #8
RE: Provision of second sip server on an account.
Hi Brett,

Do you get the wrong syntax in "account.1.sip_server.3.expires = 300"?
12-12-2013 02:45 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Auto Provision Wall Paper Stopped Working TRP Tech 5 8,817 02-19-2024 12:02 AM
Last Post: jamesalan
Smile W73P dect phone not allowing to auto-provision as different extension Andi_Dee 2 934 02-05-2024 12:49 PM
Last Post: bekean
  account.X provisioning vieri 7 4,384 02-10-2023 07:02 PM
Last Post: vieri
  Yealink T54W Auto Provision not working h.cmc 1 3,338 12-09-2022 08:31 PM
Last Post: complex1
  T46U Not Contacting Provisioning Server 88fingerslukee 0 2,036 09-06-2022 11:43 PM
Last Post: 88fingerslukee
  Auto provision username and password kbrownlees 7 22,304 08-23-2022 11:16 PM
Last Post: mbole
  T32G - account.X.sip_trust_ctrl=1 LSlotow 0 2,964 10-02-2021 11:00 PM
Last Post: LSlotow
  DO NOT Provision / Update Firmware looker44 2 7,228 08-17-2021 04:44 AM
Last Post: looker44
  Auto-Provision W60P on FreeSWITCH Phoneperson 10 24,518 03-06-2021 03:51 AM
Last Post: Phoneperson
  settings are not updating from autoprovision server AdmshipYard 1 5,767 02-20-2021 04:20 PM
Last Post: AdmshipYard

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication