[YMCS/YDMP Free Trial Program]Yealink would like to offer Free Trial Program of Yealink device management service for our current eligible customers. You can see the details below.
https://www.yealink.com/ydmp-freetrial-2020


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Provision second W52H to existing base and 3cx
Author Message
vondie Offline
Junior Member
**

Posts: 38
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #1
Provision second W52H to existing base and 3cx
I have a working W52P base and handset setup provisioned with a v12 3cx pbx. I can see the base / handset in the phones listing along with the MAC address of the base. Now, I pair a second handset to the base and can see the new handset in the yealink GUI. I have also created an extension in 3cx for this new handset, but I cannot select the actual phone because it will require a MAC address which does not exist for the handset itself. I have found if I setup a second account using the yealink GUI, I will then see the new extension as registered in 3cx, but not provisioned. Is this the expected status for a second handset or am I not setting it up wrong? I can only find documentation on the first handset / base combination.

Thanks,
Tim
11-11-2013 10:25 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #2
RE: Provision second W52H to existing base and 3cx
Hi Tim,

Do you assign your account to the new handset?
And you can also change the handset name in the web or handset.
(handset: settings->Handset Name)


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
11-12-2013 09:33 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
vondie Offline
Junior Member
**

Posts: 38
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: Provision second W52H to existing base and 3cx
Yes. I did both of those steps, so it would appear I set the additional handset as intended.
11-13-2013 02:58 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #4
RE: Provision second W52H to existing base and 3cx
Hi Vondie,

Yes. We just set one mac address with one account for 3cx template. Sorry for the inconvenience.
11-19-2013 11:00 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
Yealink Support Offline
Administrator
*******

Posts: 2,684
Joined: Dec 2012
Reputation: 24
Post: #5
RE: Provision second W52H to existing base and 3cx
Hi Vondie,

You can use auto-provisioning method to push accounts to handsets.
11-20-2013 09:59 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
DJ_HiP Offline
3CX Partner
**

Posts: 16
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #6
RE: Provision second W52H to existing base and 3cx
It appears 3CX does not support allocating multiple extensions to one provisioning template.

I can't even see a way to tweak the provisioning template manually to allow for this.

3CX will need to fundamentally change how they handle phones to allow for multiple extensions to provision on the one template.

From what I can see for now we will have to enter the extension details in manually in the W52P Sad

(There isn't really anything Yealink can do about this either, as you can't have multiple MAC addresses on one network interface, the MAC address is the hardware address for Layer 2 communications. Yealink have provided the ability to auto provision, it's now up to 3CX to change how they handle provisioning to allow more than one Account/Extension per phone).
12-04-2013 08:56 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
vondie Offline
Junior Member
**

Posts: 38
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #7
RE: Provision second W52H to existing base and 3cx
Well explained. I ended up setting the handsets up manually. Just made sure I took good notes so if/when I need to replace a handset, I can remember what I did!
12-05-2013 05:15 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
YLinfodom Offline
Junior Member
**

Posts: 3
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #8
RE: Provision second W52H to existing base and 3cx
Hi,

Accepting some restrictions, you can provision the W52P for multi-account in 3CX, using BLF configuration in the primary extension with the attached modified template.

Restrictions explained in template description :
  • BLF 1 is not used. (personal choice. it corresponds logically to the main account)
  • SIP ID X (= BLF X), and ID X (= auth ID) must be equal to Extension X
    (because %%blfX%% is the only existing ID parameter in 3CX template, regarding BLF.)
  • Password for secondary extension X must be account1_password followed by "X"
    (BLF password parameter not exist in 3CX template)

Other modification :
Activate Deskphone Password in 3CX Extension form
Fixed Handset Configuration, but can be changed (BLFX = Handset X)
set account.x.expires = 120 (sec.)

Feel free to adapt to your needs.

Yannick


Attached File(s)
.txt  yealink W52 multi-account template for 3CX.txt (Size: 89.48 KB / Downloads: 52)
11-07-2014 06:15 PM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
GreyFox Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Oct 2015
Reputation: 1
Post: #9
RE: Provision second W52H to existing base and 3cx
DJ_HiP, I don't understand your fix. I think I am having the very same problem as vondie. Which details do I need to enter where?
Actually, I'm not trying to allow more than one account/extension per phone. I have the DECT base set up for the W52P that came with it, and I am trying to set up a second phone (W52H) to talk to the same DECT base and have a different extension. The first one registers just fine. The second one gets Registration Failed. So, maybe I should say I think I am having the same problem as vondie.
10-26-2015 05:09 AM
Find all posts by this user    like0    dislike0 Quote this message in a reply
GreyFox Offline
Junior Member
**

Posts: 4
Joined: Oct 2015
Reputation: 1
Post: #10
RE: Provision second W52H to existing base and 3cx
Well, it turns out the answer is pretty simple. At least implementing the solution is. Not so easy when you don't know the solution.

Best practices would have you set up the first W52P, and then set up any remaining W52Hs you wish to connect to this first device. That includes registering the W52Hs. The next thing that needs to be done is to get your W52P provisoned/registered with your 3CX PBX. I have to admit that the plug and play implementation 3CX has with its approved telephone hardware units works pretty well. The next step is to set up all of your extensions in the 3CX that will be used by the various W52H units you have yet to get provisioned for the 3CX.

Now, here comes the non-documented part. Connect to the W52P web interface. You can do this either in the 3CX management portal, or you can simply use the IP address of the W52P in an Internet browser. Go to the Account tab. You will see the W52P you provisioned/registered above, and it will be identified as Account1. You will see that the Register Status is Registered. Make a note of all of the fields that are completed. Now, click on the pull-down arrow for Account1, and select Account2. You will see that the Register Status is is Disabled. Change the Line Active from Disabled to Enabled. Enter the Label, Display Name, and password you used in setting up the extension for this W52H in the 3CX. Leave all of the other fields the way they are with 2 exceptions: STUN Server and SIP Server 1 Server Host. Copy the STUN Server from Account1. Enter the IP address of your 3CX in the Server Host field. Click on Confirm, and watch the top of the screen where Register Status will go from Disabled to Registering to Registered.

That's it - you're done. I would test the extension to make sure it behaves the way you expect it to. Now, if you have any more W52Hs to connect, do the same thing. Don't forget that you can only subscribe a total of 5 handsets/accounts to the W52P.
02-15-2016 12:06 AM
Find all posts by this user    like1    dislike0 Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Wired headset W52H. SUCCESS ! michael.gath 2 7,539 08-13-2019 03:33 PM
Last Post: justingoldberg
  Can't de-register default base Nigutz 9 16,440 07-15-2019 09:11 PM
Last Post: GregoireG
  cannot transfer calls to every W52H handheld Basylnk 1 2,541 04-23-2018 07:21 AM
Last Post: Paul_Yealink
  double base station proximity ipv6fill 2 4,851 03-21-2017 08:39 AM
Last Post: Kevin_Yealink
  New Handset Can't Register to Base SergioA 2 6,719 01-06-2017 06:20 PM
Last Post: SergioA
  Searching for Base aabramov 63 121,340 10-17-2016 10:43 AM
Last Post: Karl_Yealink
  W52P Provision not working (FW 25.73.0.40) rdi 5 9,808 09-01-2016 07:32 PM
Last Post: AndrewGold
  Downgrading Base firmware to 25.73.0.27 from 25.73.0.40 bharat@metro 3 8,168 07-20-2016 08:53 PM
Last Post: complex1
  W52H - "Registration Failed" norbi 4 8,055 06-03-2016 02:46 AM
Last Post: norbi
  W52H not boot up duhungtech02 1 3,610 06-02-2016 05:52 PM
Last Post: duhungtech02

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us   Yealink   Return to Top   Return to Content   Lite (Archive) Mode   RSS Syndication