Yealink Forums
Two phone one accont - Printable Version

+- Yealink Forums (http://forum.yealink.com/forum)
+-- Forum: IP Phone Series (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: General topics (/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Thread: Two phone one accont (/showthread.php?tid=938)



Two phone one accont - eshayem - 10-21-2013 05:49 PM

Hi

Please can someone help me with 2x Yealink VP530 phones and FreePBX/Asterisk?
A customer will that 2 phone works with one account.
If the first phone is in conversation, than is not possible to call form second phone.
If the first phone is in conversation/busy, then you can see that the first phone is busy if you try to call from second phone.

Thanks
Martin


RE: Two phone one accont - mkeuter - 10-21-2013 07:28 PM

Hi,

this is not possible "directly" with Asterisk, but you can create an extension that dials 2 phones at once "Dial(SIP/xy&SIP/yz" and check the phones status before with "ChanIsAvail" and give busy, if one of them is busy. And you can set of course the same CallerID for both phones in "sip.conf".


RE: Two phone one accont - eshayem - 10-21-2013 10:27 PM

Hi mkeuter

When I make an extension, than can I register 2 phones, but when I call to extension nummber than ringing only one phone.
Please can you explain me how can I crate a extension that dials 2 phones at once?
Can you explain me this "Dial(SIP/xy&SIP/yz"?

Thanks


RE: Two phone one accont - mkeuter - 10-22-2013 03:13 AM

@eshayem:

because in Asterisk you CANNOT register 2 phones with the same SIP account at once, the 2nd registered phone "will win". You need to give them different SIP accounts.

For the dial command:

exten => 100,1,NoOp(Dial phones 101 & 102)
same => n,Dial(SIP/101&SIP/102)

When you dial 100 both phones will ring. You could also use 100 & 101.

CLI: "core show application dial"