Yealink Forums
Dialing T46U from web browser - Printable Version

+- Yealink Forums (http://forum.yealink.com/forum)
+-- Forum: IP Phone Series (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: General topics (/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Thread: Dialing T46U from web browser (/showthread.php?tid=45839)



Dialing T46U from web browser - troy44 - 06-09-2022 03:56 AM

Hi, new here...
Mac OS X, Yealink T46U
We currently have a grandstream system and I can dial it 'under the hood' from my mac computer using the following syntax:
```
http://%PhoneIP%/cgi-bin/api-phone_operation?passcode=4444&cmd=endcall
```
is there the equivalent of this for the yealink?
I really hope there is...


RE: Dialing T46U from web browser - Yisroel_MongoTEL - 06-10-2022 03:15 AM

(06-09-2022 03:56 AM)troy44 Wrote:  Hi, new here...
Mac OS X, Yealink T46U
We currently have a grandstream system and I can dial it 'under the hood' from my mac computer using the following syntax:
```
http://%PhoneIP%/cgi-bin/api-phone_operation?passcode=4444&cmd=endcall
```
is there the equivalent of this for the yealink?
I really hope there is...

There sure is Wink

It's called Action URI, see more details about it (with all type of commands) on pages 476-482 in the Admin Guide.

In your example you can use:
Quote:http://%PhoneUsername%:%PhonePassword%@%PhoneIP%/servlet?key=CallEnd

If you're dialing from the browser you can use a browser extension like https://chrome.google.com/webstore/detail/click-to-call-yealink-pho/nbgjaddmbhbfopmmddfneecpmlaahhmh/related for easy dialing.


RE: Dialing T46U from web browser - troy44 - 06-10-2022 10:16 PM

NEVER MIND, I GOT IT TO HANG UP!!
stupid IP typo.... =)
I thank you much,,,
I'm sure I'll be back soon with more questions but you have been an awesome help!!!!
Troy

EDIT:
What is this caused by? and how do I unlock it...
{"ret":"failed","data":false,"error":{"webStatus":"lock","lockTime":"6"}}

EDIT:
What is this caused by? and how do I unlock it...
{"ret":"failed","data":false,"error":{"webStatus":"lock","lockTime":"6"}}
[/quote]

I can 'dial' from a chrome browser ok.
But when I use my 'under the hood' software to 'dial' the url I get.
{"ret":"failed","data":false,"error":{"webStatus":"lock","lockTime":"12"}}

any help?
appreciated


RE: Dialing T46U from web browser - Yisroel_MongoTEL - 06-11-2022 01:27 AM

You keep on referring to your "under the hood" thingy... But no one can have any clue what that is and (even if they'd know) how it works.

That being said, from the error it seems that the device is being locked out due to using an incorrect user/password to send the command.


RE: Dialing T46U from web browser - troy44 - 06-11-2022 01:36 AM

(06-11-2022 01:27 AM)Yisroel_MongoTEL Wrote:  You keep on referring to your "under the hood" thingy... But no one can have any clue what that is and (even if they'd know) how it works.

That being said, from the error it seems that the device is being locked out due to using an incorrect user/password to send the command.

Sorry, =), the thingy 'under the hood' is keyboard maestro which is a mac app, that in this case is simply sending a URL command.

When using Keyboard Maestro (KM) to send the command I use:
http://admin:admn314303049pwd@10.0.2.25/servlet?key=number=9175441985&outgoing_uri=19147094073@sip.ringcentral.com
it consistently works to dial out 2-3 times and then errors.
So I am consistently sending the same/correct username and password every time, but it fails consistently after a few times....
Locks me out, and then after the lockout time it works for 2-3 times and then errors again.
any thoughts?
I REALLY appreciate your help...
Troy


RE: Dialing T46U from web browser - Yisroel_MongoTEL - 06-11-2022 01:42 AM

Answering in the other thread:
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=45842&pid=72428#pid72428


RE: Dialing T46U from web browser - troy44 - 07-17-2022 01:18 AM

For anyone on a Mac computer wanting to dial a Yealink VOIP phone, which needs an 'authentication header' I have the solution and am able to dial seamlessly from my mac from any application.
If you have any interest, reply to the post and I will share it with you gladly.
It's very powerful.
Troy

Keywords:
authentication header
basic credentials
dial URL


RE: Dialing T46U from web browser - AKT - 04-22-2024 05:51 AM

(07-17-2022 01:18 AM)troy44 Wrote:  For anyone on a Mac computer wanting to dial a Yealink VOIP phone, which needs an 'authentication header' I have the solution and am able to dial seamlessly from my mac from any application.
If you have any interest, reply to the post and I will share it with you gladly.
It's very powerful.
Troy

Keywords:
authentication header
basic credentials
dial URL
Yes please, I am struggling to get this to work
A