Yealink Forums
Yealink T46s "Obtaining IP address" Sonicwall - Printable Version

+- Yealink Forums (http://forum.yealink.com/forum)
+-- Forum: IP Phone Series (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: T4x Series (/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Thread: Yealink T46s "Obtaining IP address" Sonicwall (/showthread.php?tid=43636)



Yealink T46s "Obtaining IP address" Sonicwall - romeonyc77 - 01-17-2020 04:24 PM

Hi everyone,

I am having an issue where my Yealink T46s phones (multiple) are taking a long time to obtain an ip address. Sometimes it just does not pick up an ip address at all.

Router: sonicwall

When looking at the sonicwall DHCP status I can see it hands out the ip address for like 2 seconds then the IP address disappears from the sonicwall dhcp list. It keeps doing this for about 2-3 minutes.

After about 4-5 minutes finally picks up an ip address.

I have plugged in other IP phones different brands and they all pick up an ip address right away. All my internal computers, wifi devices all pick up ip address with no issues.

* I have tried a basic home router and the phone does pick up an ip address with no issues.

I am running Wireshark captures and this is what I am seeing below.

Thanks for your input


RE: Yealink T46s "Obtaining IP address" Sonicwall - complex1 - 02-03-2020 08:02 PM

(01-17-2020 04:24 PM)romeonyc77 Wrote:  Hi everyone,

I am having an issue where my Yealink T46s phones (multiple) are taking a long time to obtain an ip address. Sometimes it just does not pick up an ip address at all.

Router: sonicwall

When looking at the sonicwall DHCP status I can see it hands out the ip address for like 2 seconds then the IP address disappears from the sonicwall dhcp list. It keeps doing this for about 2-3 minutes.

After about 4-5 minutes finally picks up an ip address.

I have plugged in other IP phones different brands and they all pick up an ip address right away. All my internal computers, wifi devices all pick up ip address with no issues.

* I have tried a basic home router and the phone does pick up an ip address with no issues.

I am running Wireshark captures and this is what I am seeing below.

Thanks for your input

Hi,

Please reset one of the T46S to factory default and try again.

Hope this will help.