Yealink Forums
T42G massive latency before call - Printable Version

+- Yealink Forums (http://forum.yealink.com/forum)
+-- Forum: IP Phone Series (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: T4x Series (/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Thread: T42G massive latency before call (/showthread.php?tid=41754)



T42G massive latency before call - Jeremie - 04-27-2018 02:00 PM

Hi,

We have more than 20 T42G and we face big latency issues when we make phone calls outside and inside. We enter the phone number, press the send button ..... 0~20s of waiting before connecting and ringing.

2 Zyxel siwtches, GS1920-48 and GS2210-24HP, Xorcom IPBX with Voice VLAN.

Phones configured with VLAN, DHCP directly to the IPBX.

Do you know if there's a setting which can produce latency ? The T42G are upgraded to the last firmware, no additional settings.

Really sorrry for my bad english, I need some practicing.

Thanks in advance for you help.


RE: T42G massive latency before call - Klaus_Yealink - 04-28-2018 08:33 AM

I will send you an personal email, please have a check.


RE: T42G massive latency before call - Jeremie - 04-30-2018 07:07 AM

Hello,

I can't answer to your private mail, I got an error 400.

I can tell you I don't face latency when I call direct IP. All phones are T42G, one T46G, all updates.

I have the problem with all phones.

Thanks.


RE: T42G massive latency before call - Jeremie - 04-30-2018 02:12 PM

Here's the log from phone A (config.bin) and the one from phone B wich received the call (config_B.bin).

Thanks for your help.


RE: T42G massive latency before call - Travis_Yealink - 06-04-2018 06:21 AM

(04-30-2018 02:12 PM)Jeremie Wrote:  Here's the log from phone A (config.bin) and the one from phone B wich received the call (config_B.bin).

Thanks for your help.


Dear customer,

If IP direct call doesn't have latency, that means the cause of the issue is from the server side, because IP direct call doesn't need to communicate through the server.

Suggest you double check with your server provide and see where is the issue.
As I can see from the syslog, the invite message was sent, the server responsed after 7 seconds:
Line 417: <134>Apr 30 13:57:13 sua [964]: DLG <6+info > [001] INVITE sip:133@192.168.20.150:5060 SIP/2.0
Line 418: <134>Apr 30 13:57:13 sua [964]: DLG <6+info > [001] Via: SIP/2.0/UDP 192.168.20.133:5060;branch=z9hG4bK2929166293
......
Line 427: <134>Apr 30 13:57:13 sua [964]: DLG <6+info > [001] User-Agent: Yealink SIP-T42G 29.82.0.20

Line 558: <134>Apr 30 13:57:20 sua [964]: DLG <6+info > [001] SIP/2.0 401 Unauthorized
......
Line 564: <134>Apr 30 13:57:20 sua [964]: DLG <6+info > [001] Server: GHJ-2.11.0(11.25.1)

Any question, freely to let me know.

Regards,
Yealink_Traivs