Yealink Forums
Delayed Audio - Printable Version

+- Yealink Forums (http://forum.yealink.com/forum)
+-- Forum: IP Phone Series (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: T4x Series (/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Thread: Delayed Audio (/showthread.php?tid=40349)



Delayed Audio - VoiceKing - 12-01-2016 04:07 PM

Hi Yealink support,

The clients phone setup:
21 x T42 (29.80.0.95)
2 x T46 (28.80.0.125 - also tested on 29.80.0.95)
1 x T48 (29.80.0.95)

The clients network setup:
All phones are directly connected to 2 POE switches, these switches are connected to the router from Destiny (internet - Belgium).
This network is only for the phones, there is nothing else connected on this network.

The clients VOIP solution:
We use the VoipPlay platform that runs in the cloud and is Asteriks based.
All phones use the codex G722.

The problem:
Audio delay the first 2-4 seconds of a call made internally, when calling externally there is no problem. The problem is NOT consistent, some phones have it some phones dont. The phones that have a delay are not consistent aswell, sometimes they have delay sometimes they dont.

Solutions we already tried:
1. Upgrade / downgrade the phones to different firmwares.
We tried .50 / .75 / .80 / .95 / .125
2. Force 1sec audio stream
3. Factory reset every phone
4. Use different codex (ulaw, alaw, g729, g726, GSM)
5. WAN port speed (and switch) Full Duplex 100 Mbps

All the solutions above did not fix the problem... we are out of idea's!
Any help is highly appreciated!

Thanks in advance,
Nathan.


RE: Delayed Audio - Lucia_Yealink - 12-05-2016 09:08 AM

Hi Nathan´╝î

Thank you for your detail information.

In order to make more trouble shooting, please kindly provide the level 6 syslog, config.bin and pace trace when you reproduce the issue for us to analyze.

To make a comparison, please also provide the level 6 syslog, config.bin and pace trace when calling internally and there is no audio delay.

Anout how to get the three files, please refer to the FAQ below:
http://support.yealink.com/faq/faqInfo?id=313

Please note that before you do a test, upgrade the firmware to the latest firmware(x.81.0.20).
Any question, please let me know.

Best Regards,
Lucia


RE: Delayed Audio - VoiceKing - 01-03-2017 03:23 PM

Hi Lucia,

i have the requested files you asked for, where can i upload these files for you?

Thanks in advance,
Nathan.

(12-01-2016 04:07 PM)VoiceKing Wrote:  Solutions we already tried:
1. Upgrade / downgrade the phones to different firmwares.
We tried .50 / .75 / .80 / .95 / .125
2. Force 1sec audio stream
3. Factory reset every phone
4. Use different codex (ulaw, alaw, g729, g726, GSM)
5. WAN port speed (and switch) Full Duplex 100 Mbps

6. Upgrade to firmware 28.81.0.20 doesnt fix the problem


RE: Delayed Audio - Lucia_Yealink - 01-04-2017 01:14 AM

Please send the files to Lucia@yealink.com with the link of this post. Thank you.