Yealink Forums
T41/2 backlight setting ignored on v81 firmware - Printable Version

+- Yealink Forums (http://forum.yealink.com/forum)
+-- Forum: IP Phone Series (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: T4x Series (/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Thread: T41/2 backlight setting ignored on v81 firmware (/showthread.php?tid=40313)



T41/2 backlight setting ignored on v81 firmware - rpenrod - 11-23-2016 02:14 AM

On this new v81 firmware, for both the T41 and T42, the backlight value set via provisioning is essentially ignored by the phone.

If the config is phone_setting.backlight_time = 0, the value for "Backlight Time" is set to Always Off, as well as is if phone_setting.backlight_time = 1, the value for "Backlight Time" is also set to Always Off.

This is definitely a bug and needs to be addressed.

We utilize Metaswitch to provision these phones, and the provisioning server sets the following value:

phone_setting.active_backlight_level = 8
phone_setting.inactive_backlight_level = 1
phone_setting.backlight_time = 0


Yet, the phone config (via Web GUI) shows the attached.


Please advise and address ASAP, we had to roll back to v80 firmware as a result.


RE: T41/2 backlight setting ignored on v81 firmware - Fraukas2 - 01-30-2017 07:49 PM

They got removed from the support's site, but which version of the 81 firmware you have.
Are you on XX.81.0.25 ?
Or you are on the XX.81.0.20 ?


RE: T41/2 backlight setting ignored on v81 firmware - rpenrod - 02-23-2017 04:47 PM

(01-30-2017 07:49 PM)Fran├žois1 Wrote:  They got removed from the support's site, but which version of the 81 firmware you have.
Are you on XX.81.0.25 ?
Or you are on the XX.81.0.20 ?

We are now on XX.81.0.25 and the backlight issue has been resolved.