Yealink Forums

Full Version: T27G openvpn
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hi

We run a few openvpn connections.
I have the following versions:-

Firmware Version 69.83.0.10
Hardware Version 69.0.0.0.0.0.0

I have created SHA1 certs for the phone
My config is shown as follows:-

remote x.x.x.x
port 1255
proto udp
nobind
dev tun
dev-type tun
ifconfig 172.x.x.2 172.x.x.1
ca /config/openvpn/keys/ca.crt
cert /config/openvpn/keys/yealink01.crt
key /config/openvpn/keys/yealink01-1.key
comp-lzo
ns-cert-type server
verb 5
tls-client
client
resolv-retry infinite

Syslog is showing:-


May 31 17:21:20 172.16.0.176 openvpn[1330]: OpenSSL: error:14090086:lib(20):func(144):reason(134)
May 31 17:21:20 172.16.0.176 openvpn[1330]: TLS_ERROR: BIO read tls_read_plaintext error
May 31 17:21:20 172.16.0.176 openvpn[1330]: TLS Error: TLS object -> incoming plaintext read error
May 31 17:21:20 172.16.0.176 openvpn[1330]: TLS Error: TLS handshake failed

Why does it fail ?
Phone is connected to NTP and time looks correct.
my t41p not work openvpn in firmware 83, use firmware 82
(08-22-2018 10:39 AM)BarS_Mutabor Wrote: [ -> ]my t41p not work openvpn in firmware 83, use firmware 82

OpenVPN is broken on V83.

Does anybody have information if Yealink is working on a fix?

I got this issues in V83, which is not present in V82:
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42062
(09-05-2018 08:59 AM)avayax Wrote: [ -> ]
(08-22-2018 10:39 AM)BarS_Mutabor Wrote: [ -> ]my t41p not work openvpn in firmware 83, use firmware 82

OpenVPN is broken on V83.

Does anybody have information if Yealink is working on a fix?

I got this issues in V83, which is not present in V82:
http://forum.yealink.com/forum/showthread.php?tid=42062

Confirming that v83 is broken on a T41P as well. Downgrade to V82 -fixes- the VPN connection issues immediately. Upgrade back to V83 breaks it again immediately. NO OTHER CHANGES to phone or configuration files.
Reference URL's